Társadalmi vállalkozások fejlesztése

Célunk a környezeti fenntarthatóságot elősegítő, de egyben a társadalmi és gazdasági integrációt szolgáló projektek támogatása és személetformálás ezen a területen.

A téma aktualitását tekintve elmondható, hogy különösen nagy jelentősége van azoknak a társadalmi kezdeményezéseknek, gazdálkodási szereplőknek, amelyek a helyi természeti és humán erőforrásokra építenek. Ez a szemlélet azon túl, hogy egyezik az Európai Uniós alapelvekkel – amelyek sorában fontos cél a munkaerőpiacra jutás biztosítása-, fenntartható működést biztosít, piaci előnyt is jelent, hiszen széles társadalmi körökben felértékelődött a fenntarthatóság a helyi attrakciók, a helyi termékek, a kis léptékű és fenntartható kis kibocsátású projektek, elsősorban a helyi erőforrások gondos kezelésével összekapcsolódva.

Terveink


Célunk elsődlegesen tudásátadás, amelynek keretében a korábban megvalósított kezdeményezéseink révén megosztjuk tapasztalatainkat arról, hogyan lehet a helyi adottságokra, a helyi közösségre alapozva projekteket indítani, fejlesztéseket létrehozni.

Mind a Zöldutak, mind a Banyaerdő érdekes, tanulságos és adaptálható elképzelések.


A fenntartható fejlődés, környezettudatosság területén is szükséges az új, innovatív információk átadása, és bár ezen a területen az elmúlt évtizedekben sok képzés zajlott le, de napi szinten jelennek meg új kihívások és ezekre új válaszok születnek.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.