Szemléletformálás

Gombamesetúra

Régi természetvédő alapelv, hogy amit megismerjünk, azt megszeretjük, és amit megszeretünk, meg is fogjuk védeni. Ha fontosnak tartjuk a természeti kincseket, az erdőket el kell érnünk, hogy a társadalom széles rétegei védendő értéknek tekintsék a természeti kincseket. Ennek legjobb eszköze a szemléletformálás, amit a gyerekekkel érdemes elkezdeni. Azontúl hogy legkisebbek nyitottak, fogékonyak az újdonságokra, az állatokra, növényekre, talán számukra többet jelent az is, hogy milyen jövő vár rájuk. Kidolgoztunk egy egyedülálló oktatási csomagot, mely egészen kicsi gyerekeknek is érdekel lehet: a gombamese túrát. A gyerkőcök aktívan részt tudnak venni a programban, leköti a figyelmüket és persze kint vagyunk az erdőben. ahol folyamatosan tanulnak és rácsodálkozhatunk az apróbb, nagyobb kincsekre. 2022-ben mert több alkalommal sikerült megszerveznünk a programot Pilisszántón vagy éppen Kapolcson a Művészetek Völgyében.

Kiadványaink

2022-ben elkészült könyvünk a Tányérodon az erdő. Amikor egy gombaszakellenőr (Nagy Krisztina) és egy biológus (Priksz Gábor) találkozik, akkor jó esetben egy erdővel, gombákkal, gombás ételekkel teli könyv születik, mint ahogy ez most meg is történt.

A könyv fenntarthatósági szempontokkal ötvözi a gasztronómiát. Áttekintjük ehető gombáinkat, különleges recepteket kívánálunk a kevésbé ismert fajokból is és ezzel párhuzamosan megvizsgáljuk, hogy milyen környezeti hatások érik a gombatermő vidékeinkenket.Ajánlatunk


Nyomozzunk az erdőben

Nyomozzunk az erdőben


Klímaváltozás és az erdők


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.