Fedezd Fel a Rejtélyeket és Az Erdő Titkait Két Izgalmas Túrán!

A környékünkön rejtélyekkel teli események történtek, melyek most egyedi és érdekes túrák formájában válnak elérhetővé mindenkinek. Az erdő mélyén rejtőző titkok és a klímaváltozás kihívásai várják a kalandvágyókat, akik együtt felfedezhetik ezeket a lenyűgöző környezeteket.

Nyomozzunk az Erdőben! - Rejtély a Gombák Világában

Eljött az idő, hogy a saját nyomozói képességeidet próbára tedd egy izgalmas és interaktív túra keretében. A Nyomozzunk az Erdőben! program a Pilisszentkereszt varázslatos területén veszi kezdetét, és egy igazi rejtélyt tár eléd. Kerekes Elek sürgősségi osztályon bekövetkezett halála sokakat érintett, és most te is részese lehetsz ennek a valósághű nyomozásnak.

A Gombaszakellenőrünk vezetésével térkép és okostelefon segítségével fedezheted fel a rejtett QR kódokat, melyek mögött a helyszínelők által rögzített nyomok és információk rejtőznek. De a kérdések nem érnek véget itt. Vajon bűntény történt-e? Mi lehet a gombaszakellenőr és a masszőr szerepe az ügyben? Talán a Cordyceps gomba támadta meg Eleket, ahogyan a "Last of Us" világában? Vagy egy mérgező gomba okozta a tragédiát? Mindezekre a válaszokat te is megtalálhatod, és részese lehetsz ennek a lenyűgöző rejtélynek.

A program kiváló választás minden korosztály számára. A gyerekek is csatlakozhatnak, azonban 6 év alatt nem ajánlott részvételük. A túra során találkozhatsz erdei gombákkal, és a szakellenőr segítségével még többet is megtudhatsz ezekről a csodálatos növényekről. Ne feledd, kényelmes túracipőben érkezz, és a program hossza körülbelül 3 óra.

Részletek, jelentkezés

Klímaváltozás és Ökoszisztéma: Az Erdő Rejtett Világa

A természet csodálatos összefüggéseinek és a klímaváltozás hatásainak mélyebb megértésére invitálunk a Klímaváltozás és Ökoszisztéma túrán. A Börzsöny festői vidékén elhelyezkedő túra egy felejthetetlen utazásra hív, amely rávilágít arra, hogy milyen komplex módon kapcsolódik össze a környezetünk és mindennapi életünk.

A túra során különleges élmények és feladatok várnak rád. Egy kvízjáték során tesztelheted tudásodat a klímaváltozás témakörében, és egy nyomkeresés során fedezheted fel az erdő rejtett kincseit, miközben megérted az ökoszisztéma működését. Rövid, de lényegre törő előadások a klímaváltozás hatásairól és a biodiverzitás fontosságáról mélyebb kontextust adnak az élményekhez.

A Börzsöny varázslatos területe kiváló lehetőséget kínál, hogy jobban megértsd a klímaváltozás és az ökoszisztéma összefüggéseit. A túra időtartama kb. 5 óra, és minden érdeklődőt szeretettel

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.