Amikor egy gombaszakellenőr (Nagy Krisztina) és egy biológus (Priksz Gábor) találkozik, akkor jó esetben egy erdővel, gombákkal, gombás ételekkel teli könyv születik, mint ahogy ez most meg is történt.

A természetben a legszebb dolog a harmónia. Földünk és a benne rejlő ökoszisztémák egységes rendszert alkotnak. Az erdő nem csak a fák összessége, hanem a benne lévő minden élő és élettelen anyag, a kövektől a páráig. Az elmúlt évszázadokban ennek az élő rendszernek lett a része az ember is. Alakítja, formálja de sajnos sokszor nem jó irányba. A sok évszázados beidegződés, hogy a természetet le kell győzni, éles ellentétben áll azokkal az erkölcsi érvekkel, mely szerint felelősséggel tartozunk a bolygónk és a jövő generációja iránt. A tudományos tények, a klímaváltozás, az elsivatagosodás, a járványok talán rávilágítana arra, hogy változtatnunk kell a Földhöz való viszonyunkon. Keressük meg a természettel harmonikus élet és gazdálkodás módjait, azokat az együttélési formákat, melyek fenntarthatóak és nem csak elvesznek a természettől. Lehet fát vágni, gombát szedni, piknikezni de mindig adjunk is vissza a természetnek, legyen ez egy egyenrangú viszony. Ezekre a hatásokra és megoldásokra is szeretnénk felhívni a figyelmet könyvünkben." Priksz Gábor

itt kapható

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.