Felzárkózás - Szociális ügyek

Tevékenységünk szerves része a kompetenciafejlesztés, a fenntarthatósága kapcsolatos ismeretek átadása és emellett fontos a hátrányos helyzetű személyek bevonása és képessé tételük arra, hogy részt vegyenek a lokális életben.

Dél-baranyai tevékenységeink

Az egyesületünk a helyi közösség bevonásával több rendezvényt szervezett az elmúlt évek során Baranya megyében található Dencsháza és Szentegát településeken. A programok a hátrányos helyzetűek helyi integrációját kívánja erősíteni, így példaként szolgálhatnak a közösség többi tagjának.

A programot közösen szerveztük a helyi református tanoda munkatársaival és a települési önkormányzattal. Az érintettek aktiválásával, személyes részvételének előmozdításával, az önmaguk és családjaik helyzetéért való felelősség megerősítését megcélozzuk meg. Közvetlen célunk az érintettek önálló életvezetési képességeinek megerősítése, a közösségi megoldások támogatása. A közösségi részvétel elve alapján már a projekt tervezésébe is bevontuk közvetlen célcsoportunk képviselőit, így a projektmegvalósítás során számíthatunk aktív együttműködésükre.
Ukrán menkültek támogatása

Ukrajnai roma menekült gyerekek oktatási inklúziója -

Budapesti Sportszolgáltató Nonprofit KFT Piliszánton működtet átmeneti elhelyezést nyújtó menekültszállást. Projketünk célja, a menekültszálláson élő gyerekek és fiatalok beiskolázásának elősegítése, az iskolába járással kapcsolatos motivációk megerősítése, az iskolások lemaradásainak csökkentése és felzárkózásuk elősegítése. A projekt célja továbbá, hogy a célcsoport roma identitása erősödjön és a menekült gyerekek kortársaikkal való kapcsolata erősödjön.

Terveink


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.